tiistai 17. toukokuuta 2011

La Bohéme

Kevät on saanut tämänkin sivuston hetkeksi hiljenemään...  Bloggailutauon aikana harjoittelin muun muassa kaksinkertaista linkittämistä ja erilaisia tapoja kiinnittää riipus. Kokeilujen tuloksena syntyi La Bohéme.


Korun keskiössä on pietersiitti-riipuskivi, jonka  kuviot tuovat mieleeni impressionistisen maalauksen - ja sitä kautta ajatus hyppäsi vuosisadan vaihteen Pariisiin, sen boheemiin taiteilijaelämään. Olisipa ollut mielenkiintoista seurata sitä elämänmenoa.. edes kärpäsenä katossa ;)




Tämä on ensimmäinen hankkimani pietersiitti ja siitä tuli kertaheitolla yksi lempikivistäni. Sen kauneus tulee parhaiten esiin suurilla pinnoilla, esimerkiksi juuri näissä riipuskivissä. Kvartsiin uppoutuneet tiikerinsilmäsäikeet voivat muodostaa uskomattomia (toisinaan hohtaviakin) kuvioita erilaisissa sinisen, kullan ja punaisen sävyissä. Tässä kivessä esiintyy kauniita, taivaansinisiä hohdealueita, sekä kullansävyisiä, pieniä pyriittikiteitä, joita en niitäkään kovin harmaana iltapäivänä kuviin saanut.


Kaulakorun ketjuosa koostuu akaatista. En muista kiven tarkkaa nimeä, hankin nuo kulmikkaat helmet siksi kauan sitten. Pitkään uinuttuaan ne löysivätkin paikkansa tästä korusta. Lisänä makeanveden helmiä ja vesisafiireja. Korun pituutta voi säätää 40 cm ja 56 cm välillä. Riipus on kooltaan 50mm x 30mm. Lukko on hopeoitu ja rapumallinen.  Kuvat paljastavat, että sivuleikkureille on vielä pikkuisen töitä :)


Kiedoin kivet hopeoituun korumetallilankaan, joten tätä voitaneen kutsua hienosti ns. asustekoruksi :). Tämän nimenomaisen  langan hopeointi on yllättävän kestävä: Yritin taannoin patinoida lankaa, mutta ainakaan luonnonmukaisella rikkimenetelmällä langalle ei tapahtunut mitään useankaan yrittämisen jälkeen. Hapettuminen alkoi vasta heitettyäni langan tunneiksi 250 asteiseen uuniin.

Kuvien taustalla Puccinin  'La Bohéme' oopperan nuotistoa.. Laitan tähän kuunneltavaksi kuitenkin vähän erilaista tunnelmointia Charles Aznavous'ilta.

ps. Blogi on saanut uusia lukijoita.. Iloinen tervetulotoivotus  :)

~~~~~~~~~~~~~~~

Necklace with pietersite pendant, agate, freshwater pearls and silverplated metal. The patterns of the pendant reminds me of impressionism art. The necklace is inspired by that vision, as well as by the bohemian lifestyle of early 1900's artists.






28 kommenttia:

  1. Todella hieno tuo kivi..! Ja riipuksen kiinnitys näyttää myös siistiltä, en kyllä tajua miten se on toteutettu :D Hienostunut joka tapauksessa. Kaksinkertainen linkityskin vielä, vau!

    VastaaPoista
  2. Upea kivi! Kivat kiemurat ripustussysteemissä.

    VastaaPoista
  3. odella kaunis kvi ja herttinen sentään kuinka kaunis koru. Minäkin olen haksahtanut noihin kaksinkertaisiin lenkkeihin.

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis kokonaisuus, pietersiitissä on monenlaista ihanaa sävyä ja kuviota.

    VastaaPoista
  5. Kauniin näköinen koru, värit on kivat, luonnon läheiset.
    Kyllä minunkin blogini hiljenee nyt, ei voi mitään, mutta ollaan kuulolla ja palaillaan kun keretään.
    Ihanaa kesää ♥

    VastaaPoista
  6. Kaunis koru, "eläväinen" kivi.

    VastaaPoista
  7. Kivan näköistä tuo kaksoislinkitys, ensimmäistä kertaa nyt sellaista näin (tietoisesti) korussa. Ja miten upea riipuskivi! :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos, Miina :) Kokeilemalla päädyin tällaiseen kiinnitysratkaisuun. Valmiita ohjeitakinhan näihin on, mutta jostain syystä tykkään itse väännellä ja käännellä niin kauan, kunnes jonkinlainen ratkaisu löytyy.

    Kiitos, Katri :)

    Kiitos, Niina :) Juu, tuo kaksinkertainen kieputus jotenkin 'topakoittaa' korua. Ainut ikävä juttu on, että juotettujen välirenkaiden käyttö ei oikein sovellu tähän malliin (yritin, ja sain langan vain ikäville mutkille :) ). Onneksi tuo rakenne on sellainen, että avoimia renkaitakin voi turvallisesti käyttää.

    Manteli, Kiitos :) Pietersiitti on <3.

    seijastiina, kiitos :) Palaillaan kuulolle ja katselulle :) Omaa blogiani päivittelen kesälläkin, joskin korunteosta päätin pitää reilun kuukauden tauon sydänkesällä.

    sirpa, kiitos :) Kun näin pietersiitin ensimmäistä kertaa 'livenä'... Se oli rakkautta ens silmäyksellä.

    Kaisu, kiitos :)

    Hannele, kiitos :)

    VastaaPoista
  9. kuparikukka, olitkin juuri kommentoinut kirjoitellessain tuota omaani. Kiitos kovasti:)

    VastaaPoista
  10. Hei! Todella kaunis koru ja mun mieleen. Olet kyllä onnistunut hienosti. Olen itse vasta puolentoista vuoden ajan korustellut ja kysyisinkin, että minkä vahvuista hopealankaa käytät yleensä näihin kieputteluihin? Ja onko tohon kaksinkertaiseen kieputukseen netissä ohjeita. Olen itse siirtymässä pikkuhiljaa hopeaan. Terkuin Tiina

    VastaaPoista
  11. Kaunis kokonaisuus <3
    Pietersiitti on kyllä niin 'väärinymmärretty' kivi, sitä näkee koruissa aivan liian vähän!! Nyt täytyy kyllä hakea esille omat ihanaiset ;-)

    VastaaPoista
  12. Tykkään kans niiku muutkin :).
    Hieno väriyhdistelmä :).

    VastaaPoista
  13. Kaunis koru!
    Tässä on tulut edellä mainittua niin monta asiaa mitä ajattelin. Tykkään myös siitä kun yhdistetään kiveä ja makeanvedenhelmiä. Vesisafiiri on aivan uusi tuttavuus!

    VastaaPoista
  14. Komeaa kiveä tuo Pietersiitti vaikka sitä usein ei näekään. Tykkään tämän korun rauhallisesta harmoniasta , jossa on kuin jännitteitä pinnan alla! Mahtava työ!

    VastaaPoista
  15. Kati,
    beautiful shapes!!!
    congratulations...
    hugs

    VastaaPoista
  16. Juhlava ja harmoninen kokonaisuus. Kauniit nuo hopeaosuudet!

    VastaaPoista
  17. Kaunis riipus ja mahtava musavalinta :)

    VastaaPoista
  18. JESm, joku muukin rakastaa pietersiittiä!! Sitä vain vähemmän tyrkyllä, pitää oikeen etsiä jos haluaa. Olet ihan huippu tekemään kaulakoruja!! Ja kiitos kaksoislenkin muistutuksesta....oli päässyt unohtumaan, tuokin. Upea kokonaisuus, täydellinen siis!

    VastaaPoista
  19. Kiitos, Tiina :) käytän kieputteluihin 0,7mm -0,8mm lankaa kohteesta riippuen.. Uskon, että kaksoiskieputuksiinkin jostain netin syövereistä ohje löytyy.. Tämä on helppoa, jos osaa tehdä 'ykkösen'. Itse säästän hopean ihan erikoistilanteisiin. Jos käyttäisin hopealankaa joka korussa, olisin vararikossa ;)

    Kiitos, Mags :) Minäkin olen 'väärinymmärtänyt' pietersiitin nähtyäni vain siitä tehtyjä, melko pieniä, mitättömän oloisia helmiä..

    Jaana, kiitos :)

    Helinä, kiitos :)

    Vikki, kiitos :) Saatat tietää tämän kiven sen toisella nimellä 'ioliitti'

    Marjo, kiitos :)

    Veronica, thanks and hugs :)

    Jaana, kiitos :)

    Tsupukka, kiitos :)

    Marissa kiitos :)Tämä tuli yllättäen vastaan ja päätin, että se on mun :) Löysin pari muutakin ihanaa pietersiittiriipusta, jotka halus mun luo ;)

    Amalia, kiitos :)

    VastaaPoista
  20. Tulin kiittämään Sinua kauniista sanoistasi, kiitos Kati!
    Kohtasin täällä luonasi aivan mykistyttävän kauniin näyn edessäni...ihaillen katselen ja mietin taitavuuttasi ja kokeilusi on onnistunut enemmän kuin hyvin!
    Hienoa ja paljon Onnea!
    että kivet voivatkaan olla näin mahtavan hienoja ja sileitä kuin silkkiä silittäisi...
    kiitän myös ihanasta videosta, jonka katselin ja paljon siellä oli tuttuja paikkoja nähtävyyksineen...oi kuinka oli ihana muistella menneitä...ja ihastuttava musiikki ja laulajan ääni)

    Merci Beaucoupe!

    Kiitos Kati!

    VastaaPoista
  21. Onnistunut kokonaisuus! Tykkään.
    Impressionistisista maalauksista ja niiden vuosisadan vaihteen kaupunkikuvauksista tykkään minäkin. Hienoja sen ajan maalauksia onkin oikein omasta takaa suomalaistenkin taiteilijoiden maalaamana.

    VastaaPoista
  22. Sirkka... Rita.. kiitokset kauniista kommenteista <3 :)

    VastaaPoista
  23. Kuuntelen La Boheme -kappaletta ja tunnelmoin. Ihana koru, runsas, kevyt ja ilmava, tykkään!

    VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.